WELKOM IN DE BUURT VAN MORGEN

Pionier in duurzaamheid. Groene oase in de stad. Landmark in het Vlaamse architectuurlandschap. Nieuw Zuid legt de lat hoog. Het is een unieke buurt op een uitzonderlijke locatie in Antwerpen: aan de Schelde, in het verlengde van het Zuid en geflankeerd door twee parken. Hier is het heerlijk wonen, leven en werken.

Locatie

Een betere locatie in Antwerpen zult u niet snel vinden. Hier woont u tussen de Schelde en het bruisende Zuid, omringd door groen. De bereikbaarheid van Nieuw Zuid is een grote troef. Winkels, restaurants, kunstgalerijen en musea liggen om de hoek. Met de fiets en het openbaar vervoer bent u zo de historische binnenstad in. Bovendien heeft de buurt een ook uitstekende ontsluiting naar de belangrijkste snelwegen.

Architectuur

Nieuw Zuid staat voor toparchitectuur. Zowel de site als de gebouwen zijn ontworpen door de allerbesten, waaronder Stefano Boeri, Max Dudler, Vincent van Duysen, Robbrecht en Daem, DRDH Architects, A2O … De hele buurt is een indrukwekkend exposé van markante architectuur en ademt de artistieke sfeer waar ook het Zuid zo bekend om staat.

Duurzaamheid

Tegen 2050 wil Antwerpen een klimaatneutrale stad zijn. Nieuw Zuid speelt een cruciale rol in dat ambiteuze plan. Stad en bouwheer trekken dan ook alle registers open om van de site een voortrekker in duurzaamheid te maken. De wijk heeft een onder meer eigen warmtecentrale en warmtenet, een eventcentrum rond circulariteit, wadi’s, sorteerstraten en groendaken.

Groen

Aan de Oostkant: een groot, licht hellend park dat doorstroomt door de buurt. Aan de Westkant: het nieuwe kaaipark op de Schelde-oevers. Hier woont u in de grootste tuin van ‘t Stad. Zestig procent van de site werd voorbehouden voor groen. Dat zijn twaalf hectare aanplantingen, wandel- en speelzones, ligweides en binnentuinen, ontworpen door gerenommeerd landschapsarchitect Bas Smets.

Dorp in de stad

Nieuw Zuid heeft de ziel van ’t Zuid en het hart van de stad. Hier is alles in de buurt: winkels, voorzieningen, dokterspraktijken, een school, een hotel ... Er zijn terrasjes, restaurants en kunstgalerijen. Nieuw Zuid leeft. Het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Een dorp in de stad voor een breed publiek.

Meer weten over Nieuw Zuid?

Volg dan zeker onze blog op BAS, kort voor Buurt aan de Stroom. Elke week leest u hier alles over Nieuw Zuid en het Antwerpse Zuid. Met artikels en tips over de buurt, een thuis in de stad en duurzame stadsplanning. Hier stroomt de toekomst!

Geïnteresseerd? Contacteer ons.

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op voor een persoonlijke afspraak. Dat kan bij ons op kantoor of bij u thuis. Samen overlopen we uw wensen, vragen, plannen en prijzen.