Max Dudler, architect met visie

Zwitsers architect Max Dudler (°1949) richtte na zijn studies architectuur aan de Städelschule in Frankfurt am Main en aan de Hochschule der Künste in Berlijn, in 1986 samen met Karl Dudler en Pete Welbergen een eerste kantoor op. Sinds 1992 staat hij aan het hoofd van zijn eigen architectuurbureau, met kantoren in Berlijn, Frankfurt am Main en Zürich. De voorbije twee decennia, verbreedde de focus van het kantoor zich naar stadsplanning, mobiliteit, herbestemming, historische reconversie, expo’s en zelfs meubeldesign.

Rationalisme & minimalisme

Max Dudlers ontwerpen combineren elementen van het strikte Zwitserse minimalisme met klassiek rationalisme. Modetrends worden streng geweerd om toekomstgerichte architectuur te creëren: bouwwerken die ook binnen honderd jaar nog overeind staan. De onlosmakelijke verbondenheid tussen vorm en materiaal is een ander weerkerend thema. Zijn gebouwen zijn erg ritmisch, solide en statig. Erg down-to-earth ook. En tegelijkertijd zijn ze zeer expressief en herkenbaar, tijdloos en klaar voor de toekomst.

Oeuvre

Bekende werken in zijn oeuvre zijn onder meer: het Federaal Ministerie van Transport, Bouw en Stadsontwikkeling in Berlijn (1997-2004), de Duitse Beurs in Frankfurt (1999-2000), de Diocesane bibliotheek in Münster (2002-2005), het Jakob-und-Wilhelm-Grimm-Zentrum met bibliotheek in Berlijn (2006-2009), het Hambach Kasteel in Neustadt an der Weinstraße (2009-2011) en de bezoekerscentra voor het Heidelberg Kasteel en het Sparrenburg Kasteel, Bielefeld (2011 en 2014). Zijn werk werd bekroond met meerdere prijzen, waaronder de DAM Prize for Architecture in 2012 en de Nike for the Best Urban Design Interpretation 2010.

Geïnteresseerd? Contacteer ons.

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op voor een persoonlijke afspraak. Dat kan bij ons op kantoor of bij u thuis. Samen overlopen we uw wensen, vragen, plannen en prijzen.

Welkom in onze covid-19 proof kantoren. Met maskers, handgels en een circulatieplan zijn we klaar om u helemaal veilig te ontvangen.

Bij het verzenden gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.