Signatuurarchitectuur aan de Schelde: tweemaal meerwaarde

De verkoop van Scheldehof was van bij de start een succes: minder dan vier maanden na de lancering was de eerste fase verkocht, waardoor de tweede fase versneld werd aangekondigd. De ligging aan de Schelde op Nieuw Zuid en de vooraanstaande architectuur zijn dan ook een dubbel schot in de roos voor bewoners en investeerders.

“Max Dudler is de vijftiende toparchitect die we voor Nieuw Zuid aan boord wisten te halen”, stelt Kristof Schellekens, woordvoerder van Triple Living. “Het gaat dan om namen als Vincent Van Duysen, Robbrecht en Daem, Stefano Boeri, C.F. MØller … noem maar op. Dat is ook altijd een bewuste keuze geweest van de bouwheren. Omdat toparchitectuur de site uitstraling geeft, de buurt een boost geeft en bewoners en investeerders een unieke kans krijgen om eigenaar te worden van een uniek ontwerp.”

Schaarste creëert waarde

Dankzij de consequente investering van de bouwheren in architecten als Max Dudler, staat Nieuw Zuid inmiddels ook internationaal op de kaart als architectuursite. Voor investeerders is een belegging in een signatuurgebouw een goede zaak. Een ontwerp van een gevestigde naam, geldt immers niet alleen als kwaliteitslabel, maar doet ook de toekomstige meerwaarde alleen maar stijgen, volgens hetzelfde mechanisme als dat van de kunstmarkt: schaarste creëert waarde. Ook de buurt vaart wel bij markante bouwkunst, want waar een architecturale landmark neerstrijkt, krijgt de hele omgeving een opwaardering. Dat zagen we gebeuren met de komst van het MAS op het Eilandje en met de inhuldiging van het Havenhuis op Antwerpen Noord. Ook Nieuw Zuid is een accelerator gebleken voor de vastgoedwaarde in de buurt van het Antwerpse Zuid.

Geïnteresseerd? Contacteer ons.

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op voor een persoonlijke afspraak. Dat kan bij ons op kantoor of bij u thuis. Samen overlopen we uw wensen, vragen, plannen en prijzen.

Welkom in onze covid-19 proof kantoren. Met maskers, handgels en een circulatieplan zijn we klaar om u helemaal veilig te ontvangen.

Bij het verzenden gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.